Uw dier is bij ons geopereerd

Uw dier is bij ons geweest voor een operatie.

Houdt uw dier bij thuiskomst warm, dit omdat uw dier de lichaamstemperatuur zelf nog niet goed op peil kan houden. Probeer ervoor te zorgen dat uw dier met rust gelaten wordt door bijvoorbeeld kinderen of andere honden.

De eerste dag na de operatie is het van belang in de gaten te houden of uw dier weer normaal gaat poepen en plassen. Biedt het dier hiertoe de mogelijkheid.

Uw dier mag een keer over de hechtingen heen likken maar gaan ze dit veelvuldig doen dan is er een risico dat de hechtingen los gaan of dat de wond ontstoken raakt door de bacteriën die altijd aanwezig zijn in de bek van een dier. Mocht dit gebeuren dan is een kraag een optie maar minder belastend voor de beweeglijkheid van uw dier is een Medical Pet Shirt. Door dit shirt kan uw dier niet aan de wond komen, maar heeft het geen last van het ongemak van de kraag. Op de praktijk hebben we voor elke maat een passend shirt. 

Drie dagen na de operatie mag de pleister van de wond worden gehaald, is deze al eerder losgelaten dan is dat niet zo erg maar laat u hem langer zitten dan kan de huid eronder geïrriteerd raken.

Na 10 dagen is de wond optimaal gesloten en mogen de hechtingen verwijderd worden. Tijdens dit moment kijken we de wond meteen even na. Samen met u plannen we dit moment in. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Hierna mag uw dier alles weer doen wat het altijd al deed!