Schapen/Geiten

Voor kleine herkauwers, zoals de schapen en de geiten, bent u bij Dierenartsenpraktijk Boxmeer aan het goede adres. Wij halen er erg veel plezier uit er samen met u voor te zorgen dat uw dieren in optimale conditie en gezondheid verkeren, en staan u in tijden van nood graag bij met raad en daad. Wij bieden hierbij de volgende diensten aan:

  • Onderzoeken en behandelen van zieke dieren
  • Uitvoeren van verlossingen en keizersnedes
  • Advies over ontworming, voeding, intentingen en verzorging 

Voor verloskundige hulp en andere spoedgevallen zijn wij 24/7 bereikbaar.

Medicijnen
Sommige medicijnen kunt u bij ons aan de balie verkrijgen. Voor het grootste gedeelte van de medicijnen geldt echter dat een van onze dierenartsen geconsulteerd moet zijn. Met antibiotica en ontwormingsmiddelen moet verstandig omgegaan worden om ontwikkeling van resistentie tegen de middelen te voorkomen. Een consult en/of het uitvoeren van een mestonderzoek kan hierbij van belang zijn.
Net als voor rundveehouders is het voor houders van kleine herkauwers ook mogelijk om een behandelplan te laten opstellen. Van de meest voorkomende ziektes/aandoeningen krijgt u dan een overzicht waarin vermeld staat welke middelen voor het betreffende geval kunnen worden ingezet. Eenmaal per jaar spreken we dit plan met u door en maken dit up to date. Hierbij komen ook diverse preventieve maatregelen aan bod. Op deze manier zorgen we voor een overzicht tussen de verschillende aandoeningen en behandelingen op maat. U mag dan ook de middelen die vernoemd staan op uw behandelplan komen ophalen aan de balie. Het hebben van een behandelplan dat maximaal een jaar oud is, is hiertoe een wettelijke verplichting.
Interesse? Neem dan contact op met de praktijk!